Ingrepen

Verwijderen moedervlekken

Een moedervlek (naevus) is een ophoping van bruine kleurstof in de huid. Moedervlekken geven bijna nooit problemen.

Desondanks kan toch besloten worden een moedervlek te verwijderen.

 

Redenen om een moedervlek te verwijderen zijn vooral:

– Jeuken

– Gemakkelijk bloeden

– Vormverandering

– Kleurverandering

 

Het verwijderen van een moedervlek kan op twee manieren:

– Wegsnijden van een moedervlek

– Shaven, verwijderen van de moedervlek met een huidschaaftechniek
.
Tarief:

– Vaak valt dit onder verzekerde zorg.
– Enkel cosmetisch: €150,-

 

Beide behandelingen zijn mogelijk bij Huisartsgeneeskundig Behandel Centrum Zeist. U kunt doorverwezen worden door uw eigen huisarts.

Verwijderen talgkliercysten

Een talgkliercyste (atheroomcyste) is een zwelling als gevolg van een verstopte afvoergang van een talgklier. Deze cysten komen vooral voor op het hoofd, de rug en de nek.

 

Een talgkliercyste kan gaan ontsteken. Er kan voor gekozen worden deze talgkliercyste daarom preventief te verwijderen.
Indien de cyste ontstoken is neemt de zwelling en pijn toe. Als de cyste niet spontaan openbreekt kan de huisarts een snee zetten. In tweede instantie, als de ontsteking tot rust is gekomen, kan de cyste verwijderd worden.
.
Tarief:

– Meestal valt dit onder verzekerde zorg.
.
Beide behandelingen zijn mogelijk bij Huisartsgeneeskundig Behandel Centrum Zeist. U kunt doorverwezen worden door uw eigen huisarts.

Verwijderen vetbulten

Vetbulten (lipomen) zijn onder de huid gelegen zwellingen, opgebouwd uit vetweefsel.

Vetbulten zijn goedaardig, maar kunnen soms klachten veroorzaken.

Als het voor klachten zorgt, in de weg zit of als u het storend vindt, kan dat een reden zijn om het bultje weg te laten halen.
.
Tarief:

– Meestal valt dit onder verzekerde zorg.
.
Deze behandeling is mogelijk bij Huisartsgeneeskundig Behandel Centrum Zeist. U kunt doorverwezen worden door uw eigen huisarts.

Verhelpen ingegroeide teennagel

Bij een ingegroeide teennagel (inguis incarnatus) is een aandoening waarbij het puntje van de teennagel in het nagelbed groeit. Door irritatie wordt de teen rood en pijnlijk, er kan ‘wild vlees’ en pus ontstaan. Mogelijke oorzaken zijn knellende schoenen, peuteren aan de teennagels, verkeerd knippen van de teennagels, vorm van de teennagel en zwetende voeten.

 

Bij klachten kunt u contact opnemen met uw huisarts. De huisarts zal eerst proberen met conservatieve maatregelen deze te bestrijden. Indien u klachten houdt ondanks de genomen maatregelen dan bestaan er twee mogelijkheden tot behandelen:

– het wegsnijden van een lengtestrook van de teennagel (partiële nagelextractie)

– het wegsnijden van een driehoekje van nagel en nagelbed (wigexcisie).

 

Een partiële nagelbedextractie of wigexcisie is mogelijk in het Huisartsgeneeskundig Behandel

Centrum Zeist. Dit gebeurt onder locale verdoving.

Na de ingreep krijgt u een drukverband en kunt u weer naar huis. U kunt doorverwezen worden door uw eigen huisarts.
.
Tarief:

– Dit valt onder verzekerde zorg.

Littekens / uitgescheurde oorlel

Littekencorrectie
Als de huid is beschadigd door een ongeval, brandwond(en) of een operatie, ontstaat tijdens het genezingsproces van de wond een litteken. Verschillende oorzaken kunnen ervoor zorgen dat het litteken niet mooi geneest. Bij een littekencorrectie wordt getracht de vorm van het litteken te verbeteren.

 

Een littekencorrectie is mogelijk in het Huisartsgeneeskundig Behandel Centrum Zeist. De arts bepaald samen met u tijdens een vrijblijvend intake gesprek of hij aan uw verwachtingen kan voldoen. Op deze manier kunt u een goede beslissing nemen. Dit betreft een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

 

Uitgescheurde Oorlel
Een uitgescheurde oorlel kan herstelt worden in het Huisartsgeneeskundig Behandel Centrum Zeist. De oorlelcorrectie vindt onder lokale verdoving plaats. Er worden nieuwe wondvlakken gemaakt die met een hechting weer tegen elkaar worden gehecht. U kunt zelf een afspraak maken of doorverwezen worden door uw huisarts. Dit betreft een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.
.
Tarief:

–  €175,-

Bovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie (Blefaroplastiek)
Hinderlijk huidoverschot van de bovenste oogleden (dermatochalasis) wordt meestal veroorzaakt door veroudering van de huid. De huid van de oogleden is dun en daardoor sneller geneigd tot uitrekken dan wel overhangen. Klachten zijn vaak vermoeide ogen, zwaar gevoel in de oogleden, gezichtsveld beperking en hoofdpijn. Maar ook cosmetische bezwaren kunnen een rol spelen. Bij klachten is het mogelijk het huidoverschot te verwijderen door middel van een bovenooglidcorrectie.

 

Een bovenooglidcorrectie is mogelijk in het Huisartsgeneeskundig Behandel Centrum Zeist. De arts bepaald samen met u tijdens een vrijblijvend intake gesprek of hij aan uw verwachtingen kan voldoen. Op deze manier kunt u een goede beslissing nemen.
.
Tarief:

– €699,-